Украинският омбудсман Дмитрий Любинец съобщи, че 230 украински военнопленници, които са

...
Украинският омбудсман Дмитрий Любинец съобщи, че 230 украински военнопленници, които са
Коментари Харесай

Русия и Украйна обмениха по над 200 пленници

Украинският омбудсман Дмитрий Любинец заяви, че 230 украински военнопленници, които са били в плен дълго време, измежду които бранители на Мариупол, " Азовстал " и Змийския остров, " към този момент са вкъщи ", осведоми Руската работа на Би Би Си.

Малко преди този момент съветското министерство на защитата разгласи, че 248 съветски военни също са били върнати. В обява в формалния акаунт на министерството се споделя, че " вследствие на комплициран преговорен развой 248 съветски военни бяха върнати от територия, следена от режима в Киев ".

Руското министерство на защитата разгласи, че връщането на съветските военнослужещи от плен е станало допустимо посредством на хуманитарното ходатайство на Обединените арабски емирства. Съобщава се, че пленниците ще бъдат доставени в родината им със аероплан, като не се прецизира от кое място тъкмо те ще бъдат превозени. В предишното е било належащо потреблението на самолети при превозването на пандизчии за първи път в трети страни.

Любинец обаче не загатва детайлности за логистиката на обмена и не прецизира ролята на Обединените арабски емирства, която беше спомената от съветска страна.

От август не са съобщавани обмени на военнопленници, а президентът на Украйна на конференция през декември призна компликациите в договарянията за тяхното освобождение.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР